jump to navigation

S-a sinucis la 11 ani din cauza ca parintii au divortat ianuarie 9, 2009

Posted by vdalex in Uncategorized.
Tags:
trackback

Un nou caz in care problemele parintilor creeaza drame in randul copiilor a avut loc in satul Lunca Cetatui din judetul Iasi. Un baiat de 11 ani s-a spanzurat. Anchetatorii cred ca motivul pentru care copilul si-a pus capat zilelor este faptul ca se simtea abandonat de tatal sau care divortase de mama lui in urma cu aproape un an si jumatate. Ionel Floarea traia cu mama sa intrucat, dupa divort, judecatorul a incredintat copilul femeii, iar tatal a primit doar dreptul de a-l vizita de doua ori pe luna. Barbatul si-a refacut viata si locuieste cu o alta femeie intr-o comuna aflata la câtiva kilometri si platea doua milioane si jumatate de lei pensie alimentara pentru copil. Miercuri, dupa ce mama sa a plecat la serviciu, baiatul s-a dus in magazie, a luat o funie si s-a spânzurat de o grinda. A fost gasit de bunica lui, care de obicei statea cu el dupa ce venea de la scoala sau in timpul vacantelor.
“L-am cautat prin casa dar nu l-a gasit. Am intrebat vecinii, pe un prieten al lui cu care se mai joaca, nimic … Apoi, am avut niste treaba la magazia din curtea casei si l-am gasit acolo. Am inlemnit de durere. L-am dat jos, am chemat salvarea si politia, dar nu l-a putut nimeni salva pe Ionel al meu. Nu stiu de ce a facut-o, nu a spus nimic la nimeni, a tinut durerea in el. Daca spunea ceva, poate nu se ajungea aici”, a spus Matilda Zaharia, bunica lui.

Era un copil cuminte
Micutul, singur la parinti, era elev in clasa a patra, iar vecinii cred ca si-a pus capat zilelor din cauza divortului parintilor. “Era cuminte, foarte trist in ultima vreme si se juca mult cu copilul meu. I-a spus ca vrea sa vina tatal lui inapoi acasa si era foarte necajit ca mama lui are un alt barbat care o mai viziteaza din când in când. Era cuminte si la scoala, nu a pus probleme. Poate ca din cauza ca era retras, suferea mult si asa s-a intâmplat nenorocirea“, a spus Maria Gorgos, o vecina. Mama sa este distrusa de durere. Nu a dat nicio declaratie, deocamdata, nici macar politistilor. Acum, in prag de an scolar, ii luase copilului câteva caietele si ghiozdan nou si urma sa-i mai cumpere si alte rechizite. Insa, in loc de rechizite, femeia i-a luat micutului sicriu. Tatal lui Ionel nu este la domiciliul sau actual, fiind plecat la niste rude din Suceava. Oamenii legii nu au gasit niciun bilet de adio si pe trupul baiatului nu au fost identificate semne de violenta, nefiind suspiciuni de omor. Psihologii avertizeaza din nou asupra faptului ca in ultima perioada, mai ales din cauza crizelor din familii provocate de plecarea românilor la munca in strainatate, psihicul copiilor are mult de suferit. “Este de recomandat ca adultii sa-si rezolve problemele discret, fara scandal si in absenta copilului. Stiu ca acest lucru este greu de facut intr-o familie in criza in care nu se poate actiona in liniste, iar nervii rabufnesc deseori. Certurile, bataile, despartirile si scandalurile provocate de parinti lasa urme grele in sufletul copiilor si acestea se vad mai devreme sau mai târziu in comportamentul fata de sine si fata de societate“, a declarat dr. Mihai Arsenie, medic specialist in psihologia copilului.

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un comentariu